coolhaven

hajo doorn, podium ocw

hajo doorn: verteller, karin (op de planeet huizenmarkt) alias koningin oera (op de planeet van de oeroude kinderen) alias wilhelmina ohnesorge (op de planeet am großen wannsee)

hajo: “ik hou zelf erg van aantrekking en afstoting: dat je mensen probeert te lokken om dan vervolgens even door te trappen. _dat lukt niet altijd. _soms merk je dat mensen daar moeite mee hebben. _bij onze optredens draait het erom, het publiek zodanig te verwarren dat het op een gegeven moment niet meer weet of wat we doen zo bedoeld is of juist niet, of of iets goed is of niet. _het vergt een vorm van virtuositeit om het publiek het idee te geven dat er vakmanschap in ons optreden steekt, zonder dat het kan definiëren waaruit dat vakmanschap precies bestaat. _elk publiek zoekt een bevredigingsmoment. _wij willen ze dat geven, maar niet op de manier zoals zij dat kennen. _we willen ze losweken - ambitieus hè, maar goed, daar zijn we voor -  en een nieuw kader scheppen. _binnen dat nieuwe kader voeren we ze met lekkere dingen of met helemaal niets.”

 

peter fengler, podium ocw

peter fengler: brigadier 2TON (op alle planeten)

peter: _”publiek... _er is een deel dat afhaakt en dat stelt ons teleur. _maar het deel dat blijft komt geleidelijk aan in een andere ruimte, waarin weinig houvast geboden wordt. _een deel gaat naar huis met een soort twijfel over of die ervaring iets was of niets. _het deel dat sowieso niet naar zekerheid taalt heeft daar minder last van”

 

lukas simonis, podium ocw

lukas simonis / eddie vledder (op de planeet huizenmarkt) alias legomaan (op de planeet van de oeroude kinderen) alias ernst slagroom (op de planeet am großen wannsee)

lukas: _“een belangrijk kenmerk is de chaos, de weigering om de klant gerust te stellen, terwijl we dat wel zouden kunnen. _we bieden geen vangnetten. _we maken bijna nooit enkelvoudige dingen. _als je een optreden van coolhaven meemaakt weet je zeker, dat er ooit een omslagpunt komt.” / http://www.xs4all.nl/~lukas/

coolhaven is een flexibele groep die op realistisch-kapitalistische wijze vloeit waar het nodig is, en opdroogt waar vocht overbodig is. _sinds ongeveer 1999 is coolhaven actief in alle richtingen: performances, films, rockmuziek, hoorspelen, theater en gortdroge hermetische kunst. _niets is te min / http://www.coolhaven.nl