BRANDSCHAT

terug naar de plank

INDEX:

inleiding

doorloop

Radio Rijnmond

faciliteiten/techniek

drukwerk

CONTEXT: Brandschat was de tweede multidisciplinaire locatievoorstelling die stichting Bühne de BovenLucht presenteerde in het kader van de culturele manifestatie 'September in Rotterdam'. De Rotterdamse beeldend kunstenaar Arnold Schalks droeg de artistieke verantwoordelijkheid voor de voorstelling. Hij stelde het concept samen en tekende voor de techniek en het decorontwerp. De voorstelling ging op vrijdagavond 10 september 1999 om 21.00 uur in première op de locatie van Bühne de BovenLucht aan de Keileweg 26 in Rotterdam. De voorstelling werd alleen in Rotterdam gespeeld en was te zien tot en met 15 september 1999. Brandschat werd financieel ondersteund door de stichting Rotterdam Festivals, de Rotterdamse Kunststichting, het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, de Stichting Bevordering van Volkskracht, het VSB Fonds Rotterdam en het Goethe Institut Rotterdam.

UITVOEREND KUNSTENAARS: Jozef van Rossum, Barbara Witteveen, Heinrich Schneeweiss, Ton Pompert, Maarten van Gent, vocaalensemble Lilium Convallium (Cora Schmeiser, Inga Schneider, Harm Huson, Richard Prada & Arnout Lems), Noud Heerkens, Joop Keesmaat, Herman Helle, Geerten Ten Bosch, Maartje van den Brink, Pauline Kalker, Gérard te Wiel, Jacqueline Muller, Napoleon en Peter Lindhout.

SAMENSTELLING, REGIE, PRODUCTIE, TECHNIEK & VORMGEVING: Arnold Schalks

EDITIE: 'BRANDSCHAT, het verslag'. Gratis publicatie in eigen beheer, verschenen op 16 februari 2016 te Rotterdam. Het verslag bevat op de vierenveertig, nog nasmeulende pagina's een schat aan gegevens: een uitgebreide inleiding bij de gelijknamige voorstelling, het volledige draaiboek, een tekst- en een beeldkatern, alle plattegronden van de voorstellingslocatie en een enkele reactie van de pers. Afbeeldingen: Jozef van Rossum, Petra Noordkamp en Pepijn Lutgerink. © 1999-2016, Rotterdam, Arnold Schalks.

TECHNIEK: digtaal pdf-bestand / formaat: staand A4 / 31 afbeeldingen in kleur / 44 pagina's.

klik hier om de PRINTVERSIE van het verslag in .PDF-formaat te downloaden / Bestandsgrootte: 7,5 MB